בס"ד
שום
בס"ד
רבות נשאלתי על ידי מטופלים מה מקומו של השום ברפואה הטבעית.
תחילה אני מבקש להתייחס לתכונות הרפואיות של השום כשהוא ניטל בדרך טיפולית, במיצוי נוזלי או בכדור או אכילתו בצורה טיפולית ואחר כך להתייחס לשימושיו בתור מזון.
השום יכול לסייע בכמה תחומים:
א. החומר המצוי בשום שנותן לו את הריח האופייני נקרא אליצין ודומה בתכונותיו לפניצילין (אנטיביוטיקה).
תכונה זו מקנה לו את השם ה"אנטיביוטיקה של הטבע". זה מה שהופך אותו להיות נוגד זיהומי חזק מאוד היודע להתמודד עם חיידקים ווירוסים וכך יכול לסייע במניעה וטיפול במצבים של דלקות שונות כגון בגרון. הוא אף יכול לטפל בפטריות ופרזיטים שונים כגון תולעים.
ב. השום יכול למנוע מחלות כלי דם וזאת באמצעים שונים כגון: השום מסוגל להוריד רמות שומנים, כולסטרול וסוכר בדם. עודף שלהם בדם יכול לפגוע בכלי הדם על ידי פגיעה בגמישותם. כמו כן, הם עלולים אף לגרום לסתימתם ולהביא בהמשך לבעיות לב ועוד. הוא נוגד קרישה - מדלל דם, ובכך יכול למנוע סתימת כלי דם.
ג. בנוסף למה שכתוב בסעיף ב' השום מרחיב כלי דם ומוריד בזאת את הלחץ על כלי הדם ובכך יכול לטפל ביתר לחץ דם. יחד עם זאת אנשים הנוטלים תרופות לדילול דם כגון קומדין, היפרין או תרופות להורדת סוכר ועוד - רצוי שיתייעצו עם מטפל.
כמו כן, אלו הסובלים מכיב או כאבים בקיבה רצוי שימנעו משימוש בשום. יש הסובלים מאלרגיה לשום המתבטאת בגרודים, פריחות ועוד. מי שעומד לפני ניתוח, מומלץ שיימנע מנטילת השום בכמות טיפולית למשך 10 ימים כיוון שתכונתו כמדלל דם עלולה לעכב את תהליך הקרישה וריפוי הפצע של הניתוח.
כמזון, חלק גדול מתכונות השום אינן נשמרות וזאת כי לאחר חיתוך השום ובוודאי לאחר בישולו, החומר הפעיל של השום מתפרק. אי לכך, אם רוצים להשתמש בשום בדרך אכילה וגם לשמר את החומר הפעיל המרכזי שבו, האליצין, יש לאוכלו כפי שהוא בשלמותו באופן שלא ייחשף יותר מדי לאוויר.
יחד עם זאת, לאחר בישול או ריסוק (חלק גדול מהחומרים הפעילים כבר אינם קיימים) עדיין נשארים בו המינרלים השונים בהם השום עשיר כגון: אשלגן, מגנזיום, סידן ועוד. לכן, מה שברור הוא שאם משתמשים בשום בתור תבלין במינונים של תבלין מרוויחים מזון בעל טעם משובח מאוד.
בברכה ושבוע טוב,
אליהו שכטר 052-8903822
נטורופת
